Calendarul de înscriere în învățământul preșcolar a fost aprobat de...
CALENDAR :
22.06.2020 – 03.07.2020 – reînscrieri (primirea dosarelor copiilor...
CALENDAR :
06.07.2020 – 17.07.2020 – reînscrieri (primirea dosarelor copiilor...
În orașul Voluntari funcționează trei unități de tip Creșă. Aceste unități au venit ca răspuns al autorităților, la inițiativa domnului primar Florentin Pandele, ca urmare a numărului mare de cereri de pentru copiii cu vârsta antepreșcolară.
Prima Creșă a fost inaugurată în anul 2007 în localul din strada Neajlov. În anul 2010, a fost deschisă cea de-a doua unitate, Creșa Prichindel nr. 2 în b-dul Dunării, iar în anul 2012 a fost înființată și Creșa Prichindel nr. 3, Pipera.
Creșa Prichindel este locul în care copiii își dezvoltă limbajul cu ajutorul lumii de basm, cu ajutorul poveștilor și poeziilor care introduc copiii în universul creativității și al imaginației.
Copiii sunt conduși cu pricepere în universul matematicii și înțelegerii naturii, cu ajutorul jocurilor didactice și a materialelor potrivite pentru dezvoltarea abilităților și a competențelor.
Cei mici învață să relaționeze unii cu ceilalti și cu adulții, informațiile primite vor fi asimilate într-un mod practic: experimentând, vizualizând; aceste acțiuni vor dezvolta dorința de a-si construi propria personalitate.
Joaca inteligentă reprezintă esența abordării noastre. Îi învățăm pe cei mici să se bucure de fiecare moment de joacă și să se joace la fiecare pas al învățării. Vrem să le arătăm ce înseamnă să gândești singur, să asculți, să înveți, să aplici, să cunoști, să explorezi, să ai încredere în tine. Atenţia noastră nu e îndreptată exclusiv asupra nivelului cognitiv al învăţării, ci si asupra celui emoțional – ne concentrăm și pe abilitățile de învățare, pe comunicare și relaționare, pe empatie și inteligență emoțională.
Obiectivele generale ale educației timpurii din creșe vizează următoarele aspecte:
a) stimularea diferențiată a copilului în vederea dezvoltării sale individuale în plan intelectual, socio-afectiv și psihomotric, ținând cont de particularitățile specifice de vârstă ale acestuia și de potențialul sau evaluat;
b) realizarea unui demers educațional bazat pe interacțiunea activă a adultului, rutina zilnică, organizarea eficientă și protectivă a mediului și a activităților de învățare;
c) promovarea jocului ca formă de activitate, metoda, procedeu și mijloc de realizare a demersurilor educaționale la vârstele timpurii;
d) promovarea interacțiunii cu ceilalți copii prin activități de grup specifice vârstei;
e) sprijinirea părinților și familiei în educația timpurie a copiilor.